Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Σκέψεις

Αυτά που με φόβιζαν βλέπω να έρχονται γρήγορα. Μπερδεμένες σκέψεις αλλά ο εγωισμός σου αρκετός για να έχει άποψη, αρκετός για να σου βαφτίζει αλήθεια ένα κατασκεύασμα με ραμμένα συμφέροντα. Δύο δυνάμεις πάλλονται στην ατμόσφαιρα μαχόμενη η μία την άλλη. Οργή και φόβος. Φόβος και οργή. Η οργή σου λες θα νικήσει το φόβο, ο φόβος σου πάλι σε κάνει και σήμερα να αναβάλλεις τη ζωή που είχες ονειρευτεί πιασμένος από ψέματα που ήθελες να κάνεις δικά σου. 


Η οργή θα σπάσει το φράγμα του φόβου και τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να μιλήσεις για το καλό σου που αναζητούσες με όπλο την οργή. Θα είσαι έτοιμος όμως να μιλήσεις; Μήπως ποτέ δεν είχες το θάρρος να δίνεις λύσεις που πιστεύεις σε αυτές; Μήπως δεν έψαχνες για λύσεις όσο καιρό οργιζόσουν; Με θυσία όταν θα πετάξεις τα παλιά σου ρούχα θα έχεις προνοήσει να ράψεις καινούργια; 
Δύο συναισθήματα ανθίζουν μαζί με την άνοιξη. Μίσος και αγάπη. Η εσωστρέφεια που σου δημιουργεί η ανασφάλεια και το καινούργιο, ποτίζουν το μίσος μέσα σου που δεν είναι τίποτα άλλο από την αδυναμία μας να αγαπάμε τον εαυτό μας. Η αγάπη είναι ένα δέντρο που θέλει βαθιές ρίζες για να αποκαλύψει τα άνθη της. Οι βαθιές ρίζες θέλουν υπομονή και χρόνο. 

Πόσο ακόμα μόνοι μας θα διεκδικούμε για τον εαυτό μας; Όταν ενώσουμε τις διάφορες μας θα γίνουμε ένα σώμα. Τότε θα δώσουμε ελπίδα στα όμορφα που κρύβουμε στο μυαλό μας. Τα όμορφα που κάνουν τη καρδιά μας να χτυπά. Ίσως έρθει η ώρα που θα σπάσεις τα δεσμά σου. Είσαι ο κυρίαρχος της φυλακής σου. 

Είσαι δυνατό μυρμήγκι. Έχεις την αριθμητική υπεροχή, είσαι η τροφή της ματαιοδοξίας όσων δε νοιάζονται. Είσαι όμως και άνθρωπος και οφείλεις να τιμάς το δώρο που σε κάνει ξεχωριστό, τη νοημοσύνη σου. Υπάρχουν κάποιες προσεγγίσεις και θεωρίες σχετικά με τις διαφορές του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα. Για εμένα αυτό που κάνει τον άνθρωπο διαφορετικό, είναι πως μόνο αυτός έχει την ικανότητα να αποδίδει απόλυτη δικαιοσύνη σε αυτό τον κόσμο και οφείλει να ζει με αυτό τον κανόνα. Η κοινωνία βρυχάται για δικαιοσύνη.

 
http://dinatomirmigi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου