Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Οι απεργούντες στα ΜΜΜ, σύγχρονοι τσολιάδες-αγωνιστές-αδικημένοι-μόνοι καβαλάρηδες

Σε όλα τα αδέρφια συναγωνιστές από το μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πολλούς χαιρετισμούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ που έχουν πιάσει το πνεύμα της εποχής και με τη δράση τους συλλογικά αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων των ομάδων που τους αφαιρούνται κεκτημένα. Ευχαριστώ που επειδή πονάνε για τον καρμίρη νέο των 600 ευρώ, άρων άρων άφησαν τιμόνια και βγήκαν στο δρόμο να φωνάξουν για τα παιδιά τους. 


Όταν έγιναν μεγάλες πορείες στην Αθήνα, ευχαριστούμε που κάνατε απεργία και δεν μπορούσε ο κόσμος να κατέβει με κανέναν τρόπο στο κέντρο. Ήταν μεγάλη η κατανόηση σας στην ανάγκη για ενότητα. 

Άραγε με τόσες απεργίες θα σας φτάσει το μεροκάματο να τα βγάλετε πέρα αυτό το μήνα;  Με τόσο χαμηλές αποδοχές κάθε ημέρα απεργίας σίγουρα είναι και μια μαχαιριά. Ο τρόπος που ταλαιπωρείται τους πολίτες έχει κατασυγκινήσει την κυβέρνηση. Φήμες λένε ότι υπουργοί έχουν αϋπνίες επειδή τρίζουν τα δοντάκια τους στο κρύο, περιμένοντας ένα λεωφορείο. Είμαστε μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα και ξέρουμε ότι και εσείς με τη σειρά σας πονάτε για όλους εμάς τους επιβάτες που είχατε μάθει να μας παραλαμβάνετε από τις στάσεις κάθε πέντε λεπτά πιστοί στο ραντεβού σας, κάνοντάς μας να σας ανακηρύξουμε ατύπως "Άγγλους". 

Ο αγώνας σας αδέρφια είναι σα χελιδόνι στην άνοιξη, κάθε λεπτό στη στάση είναι για όλους μας και μια στιγμή συγκίνησης για τα ιδανικά σας και κατά βάθος όλοι μαζί έχουμε οραματιστεί να ανοίγουμε σαμπάνιες στην Ομόνοια, πανηγυρίζοντας την εδραίωση των κατακτήσεών σας. Φυσικά και όλοι μαζί θα γιορτάσουμε σα γροθιά, όπως όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για ένα κοινό σκοπό. 

Ο κάθε παθιασμένος και γοητευμένος για ζωή φοιτητής, η κάθε ηλικιωμένη κατακουρασμένη κυρία, ο κάθε κακόμοιρος μετανάστης, όλοι οι φλώροι αποτυχημένοι κατατσακισμένοι που η λεβεντιά τους δε χωράει σε αυτοκίνητα, όσοι γουστάρουμε το μαστίγωμα και την ταπείνωση σας χειροκροτούμε και σας ευγνωμονούμε για όλα όσα προσφέρετε στις ανάγκες της σύγχρονης Ελλάδας.


http://dinatomirmigi.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. καλα κανουν και απεργουν (αφου μπορουν), οτι κανουν σε αυτους θα το κανουν σε ολους μας (σε οσους δεν το εχουν κανει ακομα). Οι κυβερνησεις εχουν καταφερει να εχουν τον εναν πολιτη απεναντι στον αλλον και ετσι κοιμουνται υσηχοι. Δειτε τι γινετε στον κοσμο και βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει λιγακι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν και εκτιμώ το χιούμορ του άρθρου (αρκετά πετυχημένο) θα διαφωνήσω εν μέρει.
    Καλά κάνουν και απεργούν γενικά.
    Πλήττονται από τα νέα μέτρα και αντιδρούν- όπως άλλωστε οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε.
    Βέβαια δε χρειάζεται να απεργούν τη μέρα της πανεργατικής διαδήλωσης, γιατί τότε μπορώ να τους χαρακτηρίσω από αδιάφορους για το συμπολίτη τους έως και προβοκάτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατανοώ την ταλαιπωρία που υφιστάμεθα όλοι μας από τις συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των μ.μ.μ., άλλωστε κ εγώ έτσι πάω κ έρχομαι από την δουλεία μου, αλλά μην ξεχνάμε ότι, πιθανώς, μετά έρχεται η σειρά μας να θηγούμε από την κυβερνητική πολιτική. Μην πέφτουμε στην λούμπα που θέλουν να μας ρίξουν. Το πιο εύκολο για τους κυβερνώντες είναι να βάλουν απέναντι τις κοινωνικές ομάδες έτσι ώστε να μην υπάρχει κοινό μέτωπο εναντίων τους. Βέβαια, ο κακός συνδικαλισμός είναι υπεύθυνος για την κακή "επικοινωνία" των, ίσως, δικαίων αιτημάτων τους.
    Αλλά, προς θεού, μην κοιτάμε ο ένας να φάει τον άλλον. Άλλος είναι ο εχθρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο τρόπος με τον οποίο διεκδικούμε είναι ανώφελος και αδιάφορος προς την εκάστοτε κοινωνική ομάδα που πλήττεται κάθε φορά. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ ακόμη και τώρα είναι σε καλύτερη μοίρα από άλλες κοινωνικές ομάδες και έχουν την πολυτέλεια να απεργούν. Ο τρόπος που απεργούν είναι όμως απαράδεκτος και δεν στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης, αλλά του κόσμου και κυρίως του φτωχού και μέσου πολίτη που χρησιμοποιεί τη συγκοινωνία. Η ταλαιπωρία του κόσμου σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφέρει αυτούς που κόβουν τους μισθούς των εργαζομένων. Αντί λοιπόν να οργανωθούν και με άλλες πληγείσες ομάδες και να οργανώσουν μαζικές κινητοποιήσεις επιλέγουν να τιμωρούν ομοιοπαθείς και σε χειρότερη μοίρα άτομα.
    Όσον αφορά την απεργία τη μέρα της πορείας, μια από τις δύο τετάρτες πριν λίγο καιρό ήταν ντροπή τους να μη δώσουν στους πολίτες τρόπο να κατέβουν να διαδηλώσουν. Άλλος είναι ο εχθρός, αλλά κάποιος να το πει σε όσους απεργούν για την πάρτυ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή