Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Στις 9 διακαναλική "δημοκρατική" συνέντευξη

Τα ΜΜΕ αναπαράγουν μόνο τις φωνές που έχουν την απόλυτη εξουσία. Η δημοκρατία είναι ελεύθερο προνόμιο μόνο για όποιον έχει τα μέσα να την καρπωθεί. Το 1/3 που δε ψήφισε στις εκλογές είναι μια δύναμη αόρατη, που δεν έχει για αυτή χώρο ο τηλεοπτικός χρόνος.


Ο πρωθυπουργός βλέποντας ότι οι εκλογές αποτελούν κίνδυνο να συσπειρώσουν τον κόσμο που θα μιλήσει με την απουσία του, καλεί να στηρίξουμε την κυβέρνηση. 

Θα προσθέσω από την άλλη ότι ο ελληνικός λαός υπερηφανεύεται για την ιδιοσυγκρασία του και τον αντιδραστικό του χαρακτήρα, όμως προς το παρών η μοναδική αντίδραση είναι να ψάχνει κάποιον να ρίξει τις ευθύνες. Δεν έχει φανεί καμία επί της ουσίας αντίδραση με όραμα.

Τέλος, φανταστείτε μια διακαναλική συνέντευξη ενός συγγραφέα ειρηνιστή, ή ενός ακτιβιστή, ή ενός διανοούμενου που προσπαθεί να περάσει μηνύματα αλλαγής και προόδου της κοινωνίας. Ακούγεται περίεργο; Φανταστείτε τέλος μια διακαναλική συνέντευξη ενός πρωθυπουργού από δημοσιογράφους που δε γνωρίζει και από άτομα που θέλουν να κάνουν διάλογο με ανοιχτή την κάμερα με τον πρωθυπουργό. 

Τίποτα δεν είναι αδύνατο όταν η κοινωνία το απαιτεί.



http://dinatomirmigi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου